Geplaatst op zaterdag 15 december 2012 @ 11:50 , 295 keer bekeken
Voor 4 porties
400 gram gehakt half om half
1 theelepel peper en zout
snufje gemalen foelie
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
1 eetlepel Worcestershire saus
10 plakjes roomboter bladerdeeg
1 ei
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Kneed door het gehakt de peper, het zout, de foelie, de peterselie en de Worcestershire saus.
Blijf kneden tot een taaie, homogene massa ontstaat.
Hoe langer je kneed hoe makkelijker het gehakt straks te vormen is.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze naast elkaar en druk de "naadjes" goed dicht, op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.
Vorm van het gehakt een lange rol, iets korter dan het bladerdeeg.
Leg deze iets uit het midden op de bladerdeeg plakjes.
Klap het bladerdeeg over het gehakt heen en druk het bladerdeeg goed op elkaar.
Druk het bladerdeeg eventueel met een vork nog wat vaster op elkaar, bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei voor wat glans.
En vorm er een letter naar keuze van.
Bak de saucijzenletter op het lage rooster bij een temperatuur van 180 graden in 25 minuten goudbruin en gaar.
Bron: Carin Leenders de Vries - Passionforfood.nl
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: