Geplaatst op zondag 05 juni 2011 @ 16:05 , 883 keer bekeken
Ingrediënten:
250 gram koekjes
85 gram boter
1 blik gecondenseerde melk
vier grote bananen
250 ml slagroom
2 eetlepels griessuiker
chocolade snippers
Bereidingswijze:
Breng een grote pot of pan water aan de kook. Leg hierin het gesloten blik gecondenseerde melk. Doe een deksel op de pot en laat twee tot drie uur koken.
Doe de koekjes in een plastic zak en sla ze met je vuisten of met een deegrol tot kruimels.
Snijd de boter in stukjes en meng onder de kruimels: gebruik je handen op de kloppers van de mixer. Indien het deeg te droog is, voeg je meer boter toe. Als het deeg te plakkerig wordt, voeg je meer kruimels toe.
Neem een springvorm en duw het kruimeldeeg tegen de bodem en de rand. Laat het deeg afkoelen in de ijskast tijdens het koken van de gecondenseerde melk. Haal de blikken gecondenseerde melk Uit het water, laat elk blik dicht en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de griessuiker stijf. Snijd de bananen in dikke schijfjes.
Neem de springvorm met het deeg uit de koelkast en leg je een laagje bananen schijfjes op. Dek af met de gecondenseerde melk. Herhaal dit tot alle bananen in de springvorm liggen.
Bestrijk de bovenkant van de taart met slagroom en strooi er chocolade snippers over. Laat de taart in de ijskast tot je ze wil consumeren.
Verwijder de springvorm en serveer de banoffee taart b.v. als lekker toetje met een warm kopje koffie.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: