Geplaatst op zaterdag 21 januari 2012 @ 17:37 , 5692 keer bekeken
Op de volgende site heb ik veel stoofrecepten gevonden: http://www.vlees.nl Je kijkt bij recepten en klikt op stoofrecepten. Natuurlijk zijn deze recepten voor de gewone manier van stoven maar op een amerikaanse site heb ik wat tips gevonden om deze recepten om te zetten naar gebruik met de slow-cooker. Bij deze: 1 Verminder bij gewone recepten de vloeistof met de helft, omdat er geen vocht verdampt in de slow-cooker, anders zou het gerecht te vochtig worden. 2 Het werkt goed om bij een stoofpot met vlees en groenten, de groenten onderop en het vlees erbovenop te doen, en dan de vloeistof. 3 Gewone recepten omgerekend naar slow-cooker tijd: 15 - 30min gewoon recept = 1.5 - 2uur hoog of 4 - 6 uur laag in Crock pot 35 - 45min gewoon recept = 3 - 4uur hoog of 6 - 10 uur laag in Crock pot 50min - 3uur gewoon recept = 4 - 6uur hoog of 8 - 18 uur laag in Crock pot 4 Til het deksel zo min mogelijk op, elke keer optillen verlengt de kooktijd met 20 minuten. Mijn ervaring is dat je vaak het vlees en de groenten er gewoon rauw in kan doen, soms bak en braad ik het van te voren even aan en doe het dan in de pan. Dit als ik iets minder tijd heb en de ingrediënten dan al op temperatuur zijn voordat ze erin gaan.Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: